Muuttajan muistilistat

1

Tärkeimmät asiat ennen sisäänmuuttoa - hoidettava heti

Vuokravakuus

Hoida vuokravakuus sovitulla tavalla ennen muuttoa vuokranantajan ohjeiden mukaisesti. Vuokravakuuden toimittaminen on edellytys avainten saamiselle, ellei toisin ole sovittu.

Hanki maksuohjeet
Vuokranmaksu

Aloita vuokranmaksu ja huolehdi vuokranmaksusta kuukausittain hyvissä ajoin ennen eräpäivää. Jos taloudessasi tulee yllättäviä muutoksia ja vuokranmaksu viivästyy tai aiheuttaa päänvaivaa, ole viipymättä yhteydessä vuokranantajaan, niin voitte yhdessä sopia ratkaisusta.

Yhteydenotto vuokranmaksusta
Kotivakuutus

Hoida itsellesi ja / tai perheellesi kotivakuutus. Kotivakuutus on yleensä edellytys asunnon vuokraamiselle, ja jos jotain ikävää sattuu, niin muutaman kymmenen euron vakuutus voi pelastaa sinut tuhansien eurojen korvausvastuulta.

Hanki kotivakuutus
2

Tärkeitä asioita ennen muuttoa - näitä ilman ei arki suju

Avaimien nouto

Sovi avaimien nouto tai kuittaaminen vuokranantajasi kanssa. Avaimia noudettaessa varaa mukaasi henkilöllisyystodistus sekä kuitti masketusta vakuudesta.

Sovi avaimien nouto
Sähkösopimus

Tee sähkösopimus haluamasi sähköyhtiön kanssa. Suosittelemme kestävästi tuotettua uusiutuvaa sähköä. Valitsemalla puhdasta sähköä varmistat, että rahasi pysyy kotimaassa.

Tee sähkösopimus
Ilmoita muutosta huoltoyhtiölle

Ilmoita muutostasi huoltoyhtiölle. Huoltoyhtiön yhteystiedot löytyvät aina asuintalosi ala-aulan ilmoitustaululta. Kun ovessa lukee nimesi, niin posti löytää hyvin perille.

Tee ilmoitus huoltoyhtiölle
3

Kun asetut uuteen asuntoosi - viimeiset hoidettavat asiat

Muuttoilmoitus postiin

Ilmoita Postille ja maistraatille, että osoitteesi on muuttunut. Pystyt tekemään molemmat kätevästi postin sähköisen palvelun kautta.

Tee muuttoilmoitus
Netti ja muut palvelut

Jos mieli halajaa nettiin tai haluat muita palveluja asuessasi huolehdi niiden tilaamisesta tai siirrä vanhat palvelut uuteen osoitteessi. Näin arki rullaa ja palvelut toimivat.

Hanki netti
Nauti asumisesta

Kun kaikki on valmista, niin voit nauttia asumisesta. Meille on tärkeää, että asumisesi sujuu ongelmitta ja mukavasti. Jos jotain ongelmia ilmenee, niin ole aina heti yhteydessä kiireellisissä tapauksissa huoltoyhtiöön puhelimella tai kiireettömissä tapauksissa tee huoltopyyntö.

Tee tarvittaessa huoltopyyntö
4

Kun on aika muuttaa uuteen kotiin - poismuuttajan muistilista

Irtisanomisilmoitus

Joskus elämäntilanteet muuttuvat ja vuokrasopimus pitää päättää. Täyttämällä hyvissä ajoin kirjallisen irtisanomisilmoituksen päätät kätevästi ja helposti vuokrasopimuksen ja annat samalla mahdolliseen vuokravakuuteen liittyvät tiedot.

Tee irtisanomisilmoitus
Huolellinen muuttosiivous

Siistissä asunnossa on mukava asustella. Siksi poismuuttaessasi velvollisuutesi on siivota asunto siistiin kuntoon myös seuraavalle asukkaalle, jotta hänenkin asuminen alkaa mukavissa merkeissä.

Lue ohjeet huolelliseen siivoukseen
Sovi avainten palautus

Viimeinen velvollisuutesi ennen uuteen kotiin muuttamista on hoitaa avainten palautus sovitulla tavalla. Kun asunto on siivottu ja muut velvollisuudet hoidettu palautat saamasi avainmäärän, ja olet valmis uuteen kotiin.

Sovi avainten palautus